Ce trebuie să știi înainte de a verifica conținutul plagiat dintr-o lucrare?

1. Gratuit sau Contra-Cost?

Interesul celui ce testează este de a descoperi cât mai multe pasaje plagiate. Astfel, utilizatorul poate fi sigur de originalitatea lucrării sale în urma modificărilor ulterioare.

Performanța unui software pentru verificarea conținutului plagiat se datorează în mare parte unei baze de date ample. Baza de date poate include surse online, baze de date private licențiate, reviste academice și arhive ce nu sunt publicate pe internet, precum și lucrări încărcate anterior în sistem.

Nu este o regulă, însă platformele ce oferă servicii complet gratuit pot da falsa senzație de siguranță în privința procentului conținutului plagiat, întrucât baza lor de date poate fi mai puțin cuprinzătoare.

DeNePlagiat.ro utilizează unul dintre cele mai avansate sisteme de pe piață, comparând lucrările încărcate cu trilioane de surse online, cu baze de date private licențiate, cu reviste academice și arhive ce nu sunt publicate pe internet, precum și cu lucrările încărcate anterior în sistem pentru doar 6.90 RON per 2500 de cuvinte.

2. Testarea printr-un program utilizat de facultate

Scopul testării este evitarea acuzației de furt intelectual. Adesea, programele pentru detectarea conținutului plagiat păstrează lucrările încărcate într-o bază de date, iar lucrarea ta este comparată cu acestea.

Nu este o regulă, dar există riscul ca lucrarea ta încărcată anterior printr-un program ce este folosit și de profesor prin intermediul facultății să apară drept auto-plagiat în fața corectorului. Pentru a sta fără emoții, este recomandată utilizarea unui program ce nu colaborează cu facultatea ta.

DeNePlagiat.ro nu colaborează cu universitățile din România, ceea ce înseamnă că îl poți folosi fără emoții!

Avoid plagiarism! Protect your work!